Snarkskenor

Sömnkvaliteten är en viktig faktor för din hälsa och ditt välbefinnande. Därför kan snarkning och andra sömnrelaterade andningsproblem vara mer än bara en irritation för dig

Vad är sömnapné?

Obstruktiv sömnapné (OSA) ä ett tillstånd då man vid upprepade tillfällen får andningsuppehåll under sömn. Andningsuppehållen gör att man inte syresätter sig tillräckligt vilket kan vara direkt livshotande och ökar risken för högt blodtryck, diabetes, stroke eller hjärtinfarkt.

 

En snarkskena är ett effektivt hjälpmedel för att sluta snarka. Den fixerar käkarna och gör att underkäken skjuts fram och hindrar tungan att falla bak och täppa till svalget. Skenan håller andningsvägarna öppna och hindrar dig från att snarka.

 

Om du misstänker att du själv eller någon annan i din närhet lider av sömnapné så rekommenderar vi att ni tar kontakt med sjukvården för remiss till Öron Näsa Hals – kliniken för sömnutredning. Om den utredningen visar att det föreligger andningsuppehåll så innefattas snarkskenan av sjukvårdstaxa och debiteras ej som vanlig tandvård.

 

På Arvika Tandklinik har vi diplomerade tandläkare som kan framställa och justera snarkskenor och hjälpa dig med att komma tillrätta med din snarkning och andningsuppehåll.

Vi är anslutna till

Du är välkommen att besöka oss

Öppettider
Måndag: 07:30 - 17:00
Tisdag: 07:30 - 17:00
Onsdag: 07:30 - 17:00
Torsdag: 07:30 - 17:00
Fredag: 07:30 - 13:00

Kontakta oss